ARREU LA SORRA | Veus i música per a un antifeixisme quotidià


27 maig | 19:00 – 20:30

Adaptació teatral de l’obra de Cassandra Maestre, en memòria del seu germà Numen Maestre, acompanyada de poemes i música. Una reflexió sobre la vigència de l’antifeixisme com a cultura popular i universal.

L’obra va ser presentada a LA MODEL, ESPAI MEMORIAL el passat 20 de novembre. Ha estat produida per l‘Associació Catalana d’ex-Presos Polítics del Franquisme.


SINOPSI

Poesia i música bressolen els records de la Cassandra, memòria d’una família treballadora i republicana en temps del feixisme.

Lluita, alegria, misèries i esperances. Un pare líder cooperativista, una mare lluitadora i un germà comunista assassinat.

Numen Mestre Ferrando i arreu la sorra. La sorra en dits i peus: quan era un vailet, a les platges de Torredembarra; d’adolescent, al camp de refugiats d’Argelers; al Camp de la Bota, on fou afusellat als vint-i-sis anys.

En aquest projecte artístic Mónica Miquel, Vladimir Mayakovski, Maria-Mercè Marçal, Leonard Cohen, Luigi Pintor, Frederic Mompou, Paulo Leminksy, Benjamin Biolay, Chiara Mastroiani i W.H. Auden abracen més de mil llibertats conquerides; també a la Cassandra Mestre Ferrando.

Arreu la Sorra és una adaptació del llibre de Cassandra Mestre feta per la companyia l’Ampolheta (nom que rebien els antics rellotges nautics de sorra), formada per un grup de joves amants de la música, la poesia i el teatre.


Entrades populars